´╗┐

Wat is bouillon eigenlijk voor 'n magazine...

bouillon! is een cultureel gastronomisch magazine in boekvorm, dat 4x per jaar verschijnt.
(Misschien kent u Hard Gras, De Muur of desnoods Het Beste. Zo'n soort boekje....)

Eten en drinken en alles daaromheen; het is doodgewoon cultuur. Elk land heeft daarin zijn eigen gewoonten en uitdrukkingen. Bouillon! probeert de gastronomie te linken met andere culturele expressies zoals geschiedenis, literatuur, fotografie, filosofie, muziek en culturele antropologie. In helder en vaak eigenzinnig geschreven artikelen van bekende Nederlandse en Belgische culinaire journalisten brengt bouillon! onder meer:

  • interviews met binnen- en buitenlandse topkoks
  • literatuurstudies, die altijd met eten te maken hebben
  • reportages over kunst in de gastronomie
  • zoektochten naar zeezout, kastanjes en chocolade
  • de geschiedenis achter kaviaar, tepanyaki of de aardappel
  • verhalende reisverslagen

Bouillon is aantrekkelijk voor adverteerders:

  • de lezer is topkok, toprestaurateur of gepassioneerd amateurkok en 100%
    geïnteresseerd in zaken als pannen, kookgerei, apparatuur, messen, kookboeken,
    culinaire reizen, restaurants, kookcursussen, serviezen en glaswerk
  • aan de adverteerder valt kortweg uit te leggen dat het blad gaat over alles wat met
    eten te maken heeft
  • de lezer is hoogopgeleid en goed verdienend en gewend veel geld aan eten en
    kookgerei uit te geven
  • bouillon! staat in hoog aanzien en is een ideale omgeving voor A-merken. Er zijn
    geen vergelijkbare media, vooral ook omdat bouillon in boekvorm is en een boek
    bewaar je, om nog eens iets na te lezen

Eigenschappen lezers:

  • Dikwijls hoofd- en eindverantwoordelijke, beslisser bij inkoop
  • Grote vakinhoudelijke gedrevenheid
  • Sterke gericht op kwaliteit
  • Grote belangstelling in herkomst, de achtergrond van het eten
  • Gepassioneerde belangstelling in zaken als pannen, kookgerei, apparatuur, messen, kookboeken, culinaire reizen, restaurants, kookcursussen, serviezen en glaswerk.

Wat zijn ambassadeurs:

  • Iedereen kan ambassadeur worden. Tot nu toe zijn dat vooral restaurants en winkels
  • Van ieder nieuw te verschijnen nummer ontvangt de ambassadeur minimaal 20 stuks
  • De korting daarop is zo hoog, dat het aantrekkelijker is om er eens een cadeau te doen
  • Bij de boekjes worden abonnementskaarten geleverd, waar naam van het bedrijf vermeld kan worden
  • Ieder abonnement dat binnenkomt met vermelding van die ambassadeur, levert 10 euro op voor de fooienpot of een goed doel
  • Ambassadeurs worden in iedere bouillon vermeld in de 'lijst van ambassadeurs' en abonnees geven aan dat de drempel lager is om bij ambassadeurs te gaan eten
  • Ambassadeurs hebben op de website van bouillon een eigen directory. Naast een link naar de eigen site, mogen ze onbeperkt nieuwsberichten of acties aanleveren die daar gelinkt worden
  • Ambassadeurs hebben ambassadeursdagen.

Ik word abonnee
Ik word ambassadeur
Ik wil meer weten over adverteren


Nummer 44 najaar 2014 Nummer 43 zomer 2014 Nummer 42 voorjaar 2014 Nummer 41 winter 2013
Nummer 40 najaar 2013
Nummer 39 zomer 2013
Nummer 38 voorjaar 2013 Nummer 37 winter 2012 Nummer 36 najaar 2012 Nummer 35 zomer 2012 Nummer 34 voorjaar 2012 Nummer 33 winter 2011 Nummer 32 najaar 2011 Nummer 31 zomer 2011 Nummer 30 voorjaar 2011 Nummer 29 winter 2010 Nummer 28 najaar 2010 Nummer 27 zomer 2010 Nummer 26 voorjaar 2010 Nummer 25 winter 2009 Nummer 24 najaar 2009